pátek 3. října 2008

Praktiky EcoThermHaus

V článku Jak staví..... jsem neuvedl detaily od zaplacení zálohy 50.000Kč do dnešních dní. Tak se k tomu vrátím teď.


Pan Kudělka měl na základě plné moci vyřizovat stavební povolení, resp. ohlášení stavby. Po pravdě musím říct, že opravdu začal, ale jak doopravdy dopadlo netuším. Na začátku května (4.5.2008) mi přišla poštou od firmy EcoThermHaus faktura na 400.000Kč na uhrazení zálohy na materiál, resp. zakoupení, dovoz a montáž stavebních dílů pro I.NP. Na základě toho, že nám pan Kudělka oznámil vyřízení ohlášení stavby a může tak začít realizaci RD byla tato faktura uhrazena. Pan Kudělka také informoval, že do týdne bude materiál z Francie na pozemku a hned se začne stavět. Bohužel slovo HNED u pana Kudělky znamenalo 14dní, než jeho dělníci začali stavět. Pracovali ve 2-3 lidech cca 3 dny. Když už byly obvodové stěny postaveny a připraveny na zalití betonem, zjistilo se, že pan Kudělka zapomněl včas objednat schody, které se mají vylívat betonem současně se stěnami. Schody jsou dělány na zakázku, tak se na ně čekalo dalších 14 dní. Poté byly schody během jednoho dne namontovány a mohlo se zalít betonem. Ale ouha!!! Od tohoto momentu se na stavbě již nikdo neobjevil, po panu Kudělkovi (starším i mladším) se slehla zem. Až začátkem července dala firma EcoThermHaus o sobě vědět, a to zasláním další zálohové faktury za zbývající materiál v ceně 702.832Kč. Podle položek na faktuře se jednalo o stropní panely I.NP, II.NP, krov a ostatní. Faktura byla zaplacena.


Až v dalších dnech po několika urgencích se ozval mladší z pánů Kudělků a na otázku "Proč nezalil obvodové stěny a schodiště betonem?" a "Kdy se tak stane?" nedokázal ale odpovědět. Zároveň mě zajímalo, kdy budou na stavbu přivezeny zbývající stavební díly? Konkrétní odpovědi jsem se nedočkal. Každý týden jsem volal panu Kudělkovi, abych věděl, kdy přiveze zbylý materiál. Jednou jsem se dočkal odpovědi, že kamion zabloudil v Paříži, ale výrobní závod, odkud byl materiál dovážen se nachází jen pár kilometrů za Německem, kousek od silnice vedoucí z Německa přes Lucembursko do Belgie. Další zajímavou odpovědí pana Kudělky byla ta, kdy říkal, že kamión s materiálem má nějaké problémy na hranicích. O jakých hranicích je ale řeč? Přeci ČR je členem EU a hranice, resp. hraniční přechody byly zrušeny.


V půlce prázdnin jsem se od firmy EcoThermHaus dozvěděl, že budou zalívat betonem obvodové stěny a schody. Ano, ty stěny a schody, které tam byly připraveny více jak 2 měsíce!!!


To, jak dopadlo vylití betonem je možné vidět na následujících snímcích:






vyboulení stěny vzniklo, protože beton nebyl vylíván postupně, aby měl šanci trochu zatuhnout, ale na celou výšku stěny to dělníci vzali jedním vrzem









beton vytlačil i polystyrenové konce

Žádné komentáře: